Τον Νοέμβριο του 2024 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οξύ το βιβλίο της Λέσλι Άμπσερ "Στο Σπίτι με τα Μυστικά – Κόρη κατασκόπου, Queer κορίτσι, Μια αληθινή ιστορία". Η συγγραφέας βασανίστηκε από συναισθήματα αβεβαιότητας μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με μισές αλήθειες και σκοτεινές πλευρές. Κάποια στιγμή ερεύνησε τον ρόλο του πατέρα της στην εγκαθίδρυση της χούντας στην Ελλάδα. Σ' αυτό το αυτοβιογραφικό έργο καταγράφει το ταξίδι της οδυνηρής παιδικής της ηλικίας και της άγριας ενηλικίωσής της!
"Στο Σπίτι με τα Μυστικά – Κόρη κατασκόπου, Queer κορίτσι, Μια αληθινή ιστορία"-LESLIE ABSHER (Εκδόσεις Οξύ, Νοέμβριος 2024)
Πληροφορίες
Συγγραφέας: Leslie Absher
Εκδόσεις: Οξύ
Πρωτότυπος τίτλος: Spy Daughter, Queer Girl: In Search of Truth and Acceptance in a Family of Secrets
ISBN: 9786182361474
Μετάφραση: Πάνος Τομαράς
Επιμέλεια: Αναστασία Πούλου
Ημερομηνία έκδοσης:11/11/2024
Σελίδες:352
Κατηγορίες: NON FICTION,ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Τιμή:16.66 €
Περιγραφή
Ένα κορίτσι μεγαλώνει στην Ελλάδα, στα χρόνια της χούντας, σ’ ένα ηλιόλουστο σπίτι στο Παλιό Ψυχικό. Λίγα χρόνια αργότερα θα γυρίσει με τους γονείς της στην Αμερική. Κι όταν πια, στον δρόμο προς την ενηλικίωση, αποφασίσει να ξετυλίξει το κουβάρι με τα οικογενειακά μυστικά, θα βυθιστεί στο χάος προσωπικών και πολιτικών αποκαλύψεων.
Τι δουλειά κάνει ο πατέρας της; Γιατί η μητέρα της παθαίνει νευρικούς κλονισμούς; Πώς να ερμηνεύσει τα αισθήματά της και ποια είναι πραγματικά η ταυτότητά της; Η συγγραφέας του βιβλίου, η Λέσλι Άμπσερ, ενήλικη πια, ξεκινά ένα ταξίδι για να γνωρίσει αυτό που στερήθηκε μεγαλώνοντας: την αλήθεια. Καθώς η δράση του πατέρα της στη CIA ξεδιπλώνεται, η Λέσλι ερευνά την αμφιλεγόμενη ανάμειξή του στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας, ενώ προοδευτικά συμφιλιώνεται με την κουήρ ταυτότητά της.
Βιογραφικό
Η Λέσλι Άμπσερ είναι δοκιμιογράφος, συγγραφέας αληθινών ιστοριών και απομνημονευμάτων. Ο πατέρας της ήταν πράκτορας στη CIA, κάτι που στιγμάτισε την παιδική της ηλικία. Αφού ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να ερευνήσει την τυχόν ανάμειξή του στην εγκαθίδρυση της χούντας στην Ελλάδα, όπου υπηρετούσε.